Головна » 2015 » Березень » 10 » Загальні відомості
18:42
Загальні відомості

   Без гіпсокартону вже неможливо уявити сучасне будівництво. Сьогодні гіпсокартон - це матеріал, незамінний для зведення міжкімнатних перегородок, облицювання стін, облаштування підлог, підвісних стель і виготовлення декоративних і звукопоглинальних виробів. Гіпсокартон дозволяє наслідувати технологію "чистого будівництва", оскільки дозволяє повністю виключити використання всякого роду "вологих" цементних і бетонних сумішей, необхідних для створення конструкцій.

   Переваги і унікальність гіпсокартону очевидні. Однією з чудових властивостей гіпсокартонної плити є здатність набувати зігнутої форми - плиту потрібно зволожити, а після розм'якшення надати їй потрібної форми і висушити. Плита твердне, і її міцністні характеристики повністю відновлюються. Однією з важливих переваг гіпсокартону є те, що він абсолютно нетоксичний, не має запаху і не виділяє ніяких шкідливих речовин. Завдяки властивостям абсорбції гіпсокартону в приміщенні встановлюється комфортний і здоровий мікроклімат. Теплопровідність гіпсу близька до показників дерева, і тому цей матеріал сприяє створенню відчуття особливого комфорту. Абсолютно плоска гіпсокартонна плита дозволяє отримати ідеально рівну поверхню стіни без застосування традиційної штукатурки.

   Сьогодні будівельникам надається комплексна система "сухої" обробки, що включає окрім гіпсокартонних листів і металевих профілів усі необхідні додаткові матеріали : шпаклювальні суміші, що армують стрічки, грунтовки, шурупи і ін. Гіпсокартон - справжня знахідка для обробника. Він легко піддається обробці, безпроблемно пиляється, легко дає ідеальну кромку. У гіпсокартонній плиті можна просвердлити або випиляти отвір абсолютно будь-якого розміру або форми.

  Для формування серединки листа застосовується гіпс Г- 4, який має в якості будівельного матеріалу виняткові фізичні і технічні властивості. Для досягнення необхідних показників щільності, міцності та ін. гіпсу в нього додаються спеціальні компоненти. Іншим найважливішим складником КНАУФ - плити являється картон облицювальний, зчеплення якого з самим гіпсом забезпечується за рахунок застосування склеювальних добавок. Картон виконує роль як армуючого каркаса, так і хорошої основи для нанесення будь-якого обробного матеріалу (штукатурки, шпалер, фарби, керамічної плитки та ін.). Гіпсокартоні плити є листовими виробами, що складаються з гіпсової серединки, що не згорає, усі площини якого, окрім торцевих кромок, фанеровані картоном, міцно приклеєним до гіпсової серцевини. Для формування серцевини застосовується гіпсові вяжучі марки Г4 по ГОСТ 125-79. Як і усі матеріали на основі гіпсу, гіпсокартон має здатність дихати, т. е. поглинати надмірну вологу і виділяти її в довкілля при недостачі. Гіпс - це негорючий і вогнетривкий матеріал, він не містить токсичних компонентів і має кислотність, аналогічну кислотності людської шкіри. Для досягнення необхідних показників гіпсокартонних листів, що характеризують їх міцність, щільність і т. д. в гіпс додають спеціальні компоненти, що підвищують експлуатаційні властивості. Іншим найважливішим компонентом гіпсокартонного листа є картон облицювальний, зчеплення якого з серцевиною забезпечується за рахунок застосування склеювальних добавок. Картон виконує роль як армуючого каркаса, так і хорошої основи для нанесення будь-якого обробного матеріалу (шпалери, фарба, керамічна плитка, штукатурка). За своїми фізичними і гігієнічними властивостями картон підходить для житла.

    Гіпсокартон випускається відповідно до ГОСТ 6266-97. Виробництво Гіпсокартонних листів здійснюється за конвеєрним способом на високотехнологічному європейському устаткуванні, вдосконаленому відомим лідером з виробництва цього матеріалу, фірмою КНАУФ. Це дозволяє нині випускати продукцію, за своїми характеристиками що відповідає німецьким стандартам (DIN 18 180).

   Гіпсокартон застосовують для облицювання стін, облаштування міжкімнатних перегородок, підвісних стель, вогнезахисних покриттів конструкцій, а також для виготовлення декоративних і звукопоглинальних виробів.

   При використанні Гіпсокартону з обробних робіт виключаються незручні "вологі" процеси, значно зростає продуктивність праці, надається можливість реалізації необмежених за задумом, багатоваріантних архітектурних рішень, включаючи виконання криволінійних поверхонь, досягається загальна економія витрат на будівництво за рахунок полегшення конструкції будівлі, забезпечується не лише екологічна чистота, але і сприятливий для людини мікроклімат в приміщеннях.

Переглядів: 482 | Додав: velmizar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0